JLS su ove nedelje u Velikoj Britaniji jači od Katy Perry!

Autor popmusic | 12 Jul, 2010
JLS su debitovali na 1. mestu Britanske top liste singlova sa pesmom "The Club Is Alive". Oni su sa #1 skinuli Katy Perry i "California Gurls" nakon dve nedelje vladavine top listom. Ova brza dance pesma je treći #1 hit benda JLS u VB i četvrto top 10 izdanje za redom. Dolazak ove pesme je oterao Katy Perry jedno mesto niže. Ove nedelje je javljeno i da je Kylie Minogue sa albumom "Aphrodite" stigla na 1. mesto liste albuma, što joj je četvrti #1 album, ali je prvi singl "All The Lovers" pao za šest mesta, sa 3. na 9., u četvrtoj nedelji od izlaska.
 

Katy Perry nastavlja vladavinu na Američkoj top listi!

Autor popmusic | 9 Jul, 2010
Novi singl Katy Perry "California Gurls" je petu nedelju za redom na #1 Billboardove liste singlova. Malo niže na listi, Enrique Iglesias je sa pesmom "I Like It" skočio sa 22. na 18. mesto, što je ovoj pesmi i najveća pozicija do sada. Ciara je nekako uspela da se uvuče u top 50 nakon jedanaest nedelja koje je provela na listi sa novim singlom "Ride". David Guetta i Flo Rida su sa novom saradnjom "Club Can't Handle Me" debitovali na #65.
  

Katy Perry je stigla do #1 i u Velikoj Britaniji!

Autor popmusic | 28 Jun, 2010
Katy Perry je sa svojim novim hit singlom "California Gurls" debitovala na 1. mestu Britanske top liste. Pesma, na kojoj joj je pomogao reper Snoop Dogg, je stigla do #1 i u Americi i Australiji! Ovo je Katyn drugi singl koji je u Velikoj Britaniji stigao do 1. mesta, prvi je bio "I Kissed A Girl" (2008).
  
U međuvremenu, Lady GaGa se sa novim singlom "Alejandro" popela sa broja 10 na 8. Kelly Rowland takođe napreduje sa "Commander"-om koji je ove nedelje skočio na #13, dok se Kylin novi singl "All The Lovers" spustio za dva mesta na #6. 

Moja top lista 21.06. - 27.06.2010.

Autor popmusic | 28 Jun, 2010
 
1. Britney Spears
2. Adam Lambert
3. Alexandra Burke
4. Mario
5. Selena Gomez & The Scene
 
 
Pesme:
(klik na ime pesme za download) 
 
Ove nedelje se Britney Spears opet našla na #1 zato što sam preslušavao njene neobjavljene pesme i opet sebi ispirao mozak sa pesmom "3". Ostali izvođači s liste su tu jer i dalje redom preslušavam albume i sređujem kompjuter... U najslušanijim pesmama ove nedelje mi se našao Christian TV. On je novi izvođač i ova pesma je eksplodirala na internetu nakon što je Britney napisala da voli tu pesmu, očigledno je da se i meni sviđa. Pesma Michaela Payntera je opet, drugu nedelju za redom na listi, dok su se tu pojavili i The Pretty Reckless sa odličnom pesmom "My Medicine", kao i Katy Perry sa zaraznim novim #1 hitom "California Gurls"

Novi album Christine Aguilere je ušao u UK istoriju!

Autor popmusic | 21 Jun, 2010
Christinin novi album "Bionic" je ušao u istoriju UK top liste, ali ne na način koji njeni fanovi žele. Album, koji je debitovao na #1 zvanične Britanske top liste sa 24.000 prodatih primeraka (najmanje prodavan album koji je završio na prvom mestu u poslednjih 8 godina), sada je pao na 29. mesto u drugoj nedelji koju provodi na listi. Christinin album je ovolikim padom sa 1. mesta zabeležio najveći pad sa te pozicije u istoriji Britanske top liste.
 

Moja top lista 14.06. - 20.06.2010.

Autor popmusic | 20 Jun, 2010
 
1. Luka Nižetić
2. No Angels
3. Pixie Lott
4. Danny
5. Simon Curtis
 
Luka Nižetić, No Angels i Pixie Lott su se ove nedelje našli na ovim visokim pozicijama zato što sam preslušavao njihove albume jer sam sad u nekoj fazi sređivanja muzike po kompu... Danny je tu zbog odličnog albuma "Set Your Body Free", a za Simona neću da se ponavljam. 
 
Pesme:
 
(Klik na ime pesme za download) 

Moja top lista 07.06. - 13.06.2010.

Autor popmusic | 13 Jun, 2010
 
1. Simon Curtis
2. Alexandra Burke
3. Tijana Dapčević
4. E.T.
5. Anabela
 
Ove nedelje je, po ko zna koji put, na prvom mestu Simon Curtis. Alexandra Burke je tu najviše zbog pesme "Start Without You", ali sam dosta slušao i njene neobjavljene pesme kao i novu verziju "All Night Long". Tijana Dapčević je na listi zbog novog albuma, "Muzika". Na #4 je E.T. jer sam nakon ove nove pesme preslušavao stare albume, a Anabela se nekako našla na listi, nemam pojma kako jer se ne sećam da sam je nešto puno slušao ove nedelje.
 
Pesme:
 
(Klik na ime pesme za download) 

Moja top lista 24.05. - 30.05.2010.

Autor popmusic | 31 Maj, 2010
 
Izvođači koje sam najviše slušao:
1. Vesna Pisarović
2. Crazy Loop
3. Britney Spears
4. Christina Aguilera
5. Ana Nikolić
 
Vesnu Pisarović sam puno slušao jer mi baš nedostaje njena muzika. Stvarno bi mogla uskoro izdati nešto novo. Za Crazy Loop verovatno niste čuli, to je jedan od one trojice iz debilnog benda O-Zone (Numa numa ej, ili kako već)... Skinuo sam njegov album, ali ima dve zanimljive pesme. Britney nemam pojma kada sam toliko slušao da je na #3, ali ajde, valjda last.fm ne laže. Za Christinu se zna, "Bionic". Nisam baš nešto oduševljen albumom, može ona to mnogo bolje! Ana Nikolić se našla na listi iz istog razloga kao i Vesna, samo što nemam neku želju da čujem Anine nove pesme jer mi se sve manje sviđa njen zvuk.
 
A od pesama sam najviše slušao:

Moja top-lista 17.05. - 23.05.2010.

Autor popmusic | 23 Maj, 2010
Evo opet nakon nekog vremena stavljam svoju top listu na blog, ali ću se ovaj put potruditi da istrajem u tome, tj. da ne zaboravljam da stavim.
  
Od izvođača sam ove nedelje najviše slušao:
1. Lindsay Lohan
2. Rihanna
3. Simon Curtis
4. Kalomoira
5. Debi Nova
 Lindsay je na prvom mestu ove nedelje jer i dalje neumorno preslušavam njene nove pesme u iščekivanju albuma. Rihannu inače ne slušam ovoliko puno, ali mi se poslednjih dana nešto posebno sviđa album "Rated R"... Za "8Bit Heart" samo mogu reći da je najbolji album ove godine, zbog čega je Simon Curtis na 3. mestu. Kalomoira je izdala novi singl te se iz tog razloga našla na listi, a Debi Nova je neka pevačica koju ni ne znam, ali sam preslušavao njen novi album...
  
Od pesama sam najviše vrteo:
 
P.S. Ako želite da skinete neku od ovih pesama samo kliknite na ime! 

Rihanna i dalje drži #1 na Billboardu!

Autor popmusic | 10 Apr, 2010
Rihanna je definitivno odlučila da se zadrži na #1 Billboardove Hot 100 liste. Ovo joj je četvrta nedelja za redom da je sa svojim "Rated R" hit singlom "Rude Boy" na 1. mestu. Ostali u Top 10 su manje-više isto pozicionirani. Ke$ha je zabeležila pad sa svoje prva dva singla "TiK ToK" (#10-#12) i "Blah Blah Blah" (#16-#22). Sa trećim singlom "Your Love Is My Drug" je postigla veoma značajan skok sa #57 na #32. Usheru sve bolje ide nakon što je izlaskom albuma "Raymond vs Raymond" stigao na 1. mesto liste albuma, to mu je treći album za redom na broju 1. Njegov novi singl "OMG" sa will.i.amom je ove nedelje debitovao na broju 14. Lady GaGa je ove nedelje sa pesmom "Alejandro" debitovala na 72. mestu.
 

Rihanna je i dalje na prvom mestu sa "Rude Boy".

Autor popmusic | 1 Apr, 2010
Rihanna je upravo ušla u treću nedelju kako je na prvom mestu Billboardove Hot 100 liste sa hitom "Rude Boy". Pesma je stigla i do vrha Radio Songs liste, kao i u Top 10 na R&B/Hip-Hop listi na #6. Lady GaGa i Beyoncé su naime ove nedelje zabeležile pad za dva mesta, sa 3. na 5. sapesmom "Telephone" za koju su fanovi predvideli da će ove nedelje zauzeti vodeću poziciju. Neko kome veoma dobro ide je Ke$ha koja je ove nedelje izdala svoj treći singl "Your Love Is My Drug" i ta pesma je skočila sa #91 na #57. "TiK ToK" se i dalje drži u Top 10, na 10. mestu, dok je "Blah Blah Blah" pao jedno mesto na #16. Adam Lambert je sa "Whataya Want From Me" konačno uspeo da uđe na Top 20 na #20.
 

Rihanna je stigla do #1 na Top 100 listi!

Autor popmusic | 18 Mar, 2010
Rihanna je sa prvog mesta skinula Taia Cruza i dobilla svoj šesti singl #1 na Billboard Hot 100 top listi sa pesmom "Rude Boy". Ovo je Rihannu dovelona vrh još jedne top liste i to liste ženskih izvođača sa najviše #1 hitova od 2000. godine, a sve to je uspela za samo četiri godine. U početku "rated R" ere nije joj se dobro pisalo, a sada se definitivno može reći da je album uspešan. Iako nije prodala neki veliki broj albuma, dva top 10 singla i singl na 1. mestu je veoma dobar uspeh.
 
Cela frka oko Lady GaGinog i Beyoncinog spota za pesmu "Telephone" nije nešto posebno pomogla prodaji singla i pesma je uspela da skoči samo sa 11. na 9. mesto. Ipak je i ovaj mali pomak pomogao da se Beyoncé izjednači sa Rihannom na listi ženskih izvođača sa najviše Top 10 singlova od 2000. godine i sada obe imaju po 14.

Rihanna oborila novi rekord na Billboardu!

Autor popmusic | 5 Mar, 2010
Rihanna je ove nedelje zaradila svoj treći top 10 singl sa albuma "Rated R" sa kontroverznom pesmom "Rude Boy" koja je skočila sa 28. mesta na broj 8. Ovo je onda Rihannin 14. top 10 singl u Americi, što je čini ženskim izvođačem sa najviše top 10 singlova od 2000. godine. Beyoncé je sada iza nje, a razlika je samo jedna pesma. Ali će Beyoncé verovatno imati još jedan top 10 hit kada izađe "Telephone" njen duet sa Lady GaGom.
 
The Black Eyed Peas je sa "Imma Be" i dalje na prvom mestu. Ke$hin hit "TiK ToK" sada pao sa 2. na 4. mesto, dok se njen drugi singl "Blah Blah Blah" i dalje nalazi na #11, na korak ispred pesme "Telephone" koju izvode Lady GaGa i Beyoncé. U međuvremenu se zvezde Američkog idola Adam Lambert i Kris Allen i dalje polako penju na listi i sada je Krisov singl "Live Like We're Dying" na #18, a Adamova balada "Whataya Want From Me" na 24. mestu.

The Black Eyed Peas skinuli Ke$hu sa #1

Autor popmusic | 26 Feb, 2010
Nakon što je na Hot 100 listi provela neverovatnih 9 nedelja Ke$hina pesma "TiK ToK" je konačno pala na #2 da bi prvo mesto zauzela "Imma Be" grupe The Black Eyed Peas. Ovo je njihov treći #1 hit sa poslednjeg albuma "The E.N.D.", nakon što je pesma "Boom Boom Pow" provela 12 nedelja na vrhu prošle godine i "I Gotta Feeling" koja se na prvom mesu zadržala čak 14 nedelja.
 
U međuvremenu je Rihannin novi singl "Rude Boy" imao ogromnu prodaju te je skočio sa 64. na 23. mesto, a Mariah Carey i Nicki Minaj su sa "Up Out My Face" debitovale na broju 100.

Muzika koju sam najviše slušao u 2009. godini

Autor popmusic | 5 Jan, 2010
Pošto sam i prošle godine stavio izvođače koje sam najviše slušao to ću uraditi i ove. Ovo je lista izvođača, albuma i pesama koje sam najviše slušao tokom 2009. godine. Listu sam naravno preuzeo sa svog last.fm profila!
 
Izvođači:
1. Britney Spears
2. Jordin Sparks
3. Hilary Duff
4. Darin
5. Sugababes
6. Mandy Moore
7. Kelly Clarkson
8. Amerie
9. Girls Aloud
10. Aleksandra Radović
 
 Albumi:
1. "Circus" - Britney Spears
2. "Battlefield" - Jordin Sparks
3. "Breathing Underwater" - Marié Digby
4. "Guilty Pleasure" - Ashley Tisdale
5. "I Am... Sasha Fierce" - Beyoncé
6. "Set Your Body Free" - Danny
7. "Been Waiting" - Jessica Mauboy
8. "All I Ever Wanted" - Kelly Clarkson
9. "Overcome" - Alexandra Burke
10. "Welcome To The Dance" - No Angels
 
Pesme:
1. 3 - Britney Spears
2. Battlefield - Jordin Sparks
3. Moj dragi - Anabela
4. If U Seek Amy - Britney Spears
5. Overcome - Alexandra Burke
6. Rođeni sa greškom - Ana, Milica & Danijel
7. Viva La Vida - Darin
8. Fight For Love - Elliott Yamin
9. Obsessed - Mariah Carey
10. For Your Entertainment - Adam Lambert
 
Verovatno nikoga ne iznenađuje činjenica da sam najviše slušao Britney. Ima nekoliko izvođača na ovim listama za koje sam se i sam iznenadio da sam ih toliko slušao... Npr. otkud Hilary Duff na trećem mestu kad već dve godine nije ništa novo izdala (osim Reach Out), ali svakako "Dignity" je jedan od najboljih pop albuma decenije (po mom mišljenju). Na listi albuma me je iznenadila Ashley Tisdale jer mi se njen novi album baš i nije svideo, kao i No Angels. A na listi pesama mi je sve ok jer sam baš to i slušao najviše u protekloj godini.
 
Šta ste vi najviše slušali?

Moja top lista 11.10. - 17.10.2009.

Autor popmusic | 17 Okt, 2009
Već dugo nisam stavljao svoju top listu na blog.Ova top lista je sa mog last.fm profila na koji se upisuje sva muzika koju ja slušam i tako se prave top liste pesama i izvođača koje sam najčešće slušao.
 
Ovo su najslušaniji izvođači u (mojoj sobi:) proteklih nedelju dana:
 
4. Faydee
 Britney sam ove nedelje puno slušao jer me još drži 3-manija. Selenin album mi se baš sviđa kao što sam već ranije napisao na blogu, a Darin isto kao i Britney ima novi singl i zato se našao na listi. O Faydee-u ne znam ništa, naišao sam na njegov album na torrentu i skinuo da čujem jer je pisalo da je pop pevač i nije loše. A Ashanti se našla na listi jer sam preslušavao njen album "The Vault".
 
A evo i liste pesama koje sam najviše slušao:
 
4. Ne-Yo - So Sick
5. Nick Lachey - You're Not Alone

Moja top lista 30.03. - 12.04.2009.

Autor popmusic | 14 Apr, 2009
Ove nedelje sam se baš navukao na pesmu "Breathe Slow" koju peva Alesha Dixon, bivša članica grupe Mis-Teeq. Iza nje je Aleksa jelič sa pesmom "Tvojim očima", a na trećem i četvrtom mestu je Marié Digby koja me je oduševila svojim novim albumom te su se na liti našle dve njene pesme "Symphony" i "Love With A Stranger". I na poslednjem mestu je Shakirina stara pesma "Underneath Your Clothes" koju baš volim... Uživajte!
 
 
 
 
 

Moja top lista 23.03. - 29.03.2009.

Autor popmusic | 1 Apr, 2009
 Sad se izvinjavam što kasnim sa top listom... :) U zadnje vreme stalno kasnim s nečim. Uglavnom, ove nedelje me opet uhvatila "Amymanija" tako da sam opet sam sebi ispirao mozak sa Britneynim novim singlom "If U Seek Amy". Na drugom mestu je Michlle Featherstone sa pesmom koja se pojavila u seriji One Tree Hill "Coffee & Cigarettes". Ta pesma me uvek opusti, volim da je slušam ujutro kad se ustanem... Iza nje je Mandy Moore sa pesmom "Wild Hope" sa istoimenog albuma. High School Musical je na četvrom mestu sa pesmom "Senior Year Spring Musical" u kojoj su sadržane skoro sve pesme iz trećeg filma. I na poslednjem mestu je Marié Digbi i Rihannina pesma "Umbrella". Ovu verziju volim mnogo više nego Rihanninu.
 
 
 
 
 

Moja top lista 16.03 - 22.03.2009.

Autor popmusic | 23 Mar, 2009
Danijel i Milica su ove nedelje skočili sa petog na prvo mesto liste. Ispod njih je Raven-Symoné sa pesmom "Hollywood Life" sa njenog debi albuma. Na treće mesto je stigla Paula DeAnda sa novim singlom "Roll The Credits" koji ujedno najavljuje i njen novi album. Iza nje je Butch Walker, za kojeg iskreno, ni ja ne znam ko je, ali sam tu pesmu čuo u seriji One Tree Hill i svidela mi se. Na poslednjem mestu je Jeanette sa pesmom sa novog albuma "No Rules".
 
 
 
 
 

Moja top lista 10.03. - 15.03.2009.

Autor popmusic | 16 Mar, 2009
Prošle nedelje sam više slušao domaću muziku, te su se na top listi našle tri domaće i dve strane pesme. Uglavnom, Kelly Clarkson je opet zauzela dva mesta na top listi, kao i prošle nedelje. Na prvom mestu je i dalje ostala pesma "Whyyawannabringmedown", a na četvrtom je "If I Can't Have You". Obe pesme su sa njenog novog albuma "All I Ever Wanted" s kojim sam sebi ispiram mozak iz dana u dan... Na drugom mestu je hrvatska dance grupa E.T. sa pesmom "Soba 202", iza njih je Danijel Alibabić i pesma sa prošlogodišnjeg Radijskog festivala "Ne plači mala". A dva mesta niže našli su se studenti "Operacije Trijumf" Milica i Danijel i pesma sa kojom su se predstavili na ovogodišnjoj (groznoj) Beoviziji "H8er".