Novi baner - Feminnem [Grupa meseca, april 2010.]

Autor popmusic | 1 Apr, 2010
Rezultati glasanja:
Feminnem 72%
Saša Kovačević 18%
Gabriella Cilmi 4%
E.T. 4%
Saseline 2%
Vidi se da su Feminnemke ubedljivu pobedu odnele ovog meseca. Ovo je ujedno i prvi put da ste za izvođača meseca izglasali nekoga sa naših prostora.
 
Feminnem je Hrvatski pop/dance girl bend koji čine Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos. Pamela, Neda i tada, Ivana su se upoznale na takmičenju za Hrvatskog Idola 2004. godine i osnovale su grupu koja je velikom brzinom osovjila publiku. Nakon raspada grupe Divas su postale i vodeći Hrvatski girl bend. Imale su dosta hitova u Bosni i Hrvatskoj, nakon velikog uspeha njihovog debi singla "Volim te, mrzim te".  Već 2005. godine su uspele da odu u Ukrajinu na Evroviziju sa bojama Bosanske zastave. Tada su završile takmičenje na 14. mestu, to je bio treći najbolji rezultat Bosne do tada. Iste godine izdale su i svoj debi album "Feminnem Show" koji je veoma dobro primljen. 2007. su opet pokušale da odu na Evroviziju, ali ovaj put da predstavljaju Hrvatsku sa pesmom "Navika", ali nisu uspele, kao ni 2009. sa pesmom "Poljupci u boji". Sada su uspele i ove godine odlaze na Evroviziju sa pesmom "Lako je sve" koja je u Hrvatskoj stigla do prvog mesta zvanične top liste. Odmah nakon pobede na Dori su izdale i svoj drugi album "Lako je sve" sa kojeg su pre izlaska izdale nekoliko zapaženih singlova. Grupa je osim po muzici poznata i po čestom menjanju članica zbog čega ih upoređuju sa Sugababes (tj. ja ih upoređujem :)). Ivana Marić je u 2008. godini odlučila da krene solo, a njena zamena Nikol Bulat je otišla iz grupe zbog stalnih nesuglasica sa ostalim članicama, ona je zamenjena sa sadašnjom članicom Nikom.

14. Hrvatski radijski festival 2009

Autor popmusic | 3 Apr, 2009
Evo nekih pesama sa ovogodišnjeg HRF-a. Nisam stavljao sve pesme, već pesme poznatijih izvođača, onih koje volim i neke pesme koje  mi se sviđaju... Jer da sam sve stavljao trebalo bi mi jako dugo da uploadujem... Mislim da je ovo dovoljno...
 
 
::Download::
::Download::