Alexandra Burke [Intervju]

Autor popmusic | 6 Jun, 2010
  Alexandra Burke je nedavno izdala novi singl u kojem peva o onome što pop zvezde rade najbolje: idu na žurke! A može li pobednica X-Factora izdržati "All Night Long"?
   
  Singl dobro prolazi na top listama. Jesi li zadovoljna?
  Šokirana sam, najviše zato što je iTunes zamenio album verziju sa singl verzijom. Nemam pojma kako to ide, ali u jednom trenutku pesma uopšte nije bila dostupna na iTunesu pa sam mislila da je već ispala sa liste. S obzirom da je pesma na albumu dostupna još od oktobra, veoma sam zadovoljna.
   
  Misliš li da se može provući do #1 u zadnji tren?
  Znate, veoma sam zadovoljna sa trenutnom pozicijom. Volela bih da sa ovom pesmom stignem do top 5 ili čak top 3, ali mora se uzeti u obzir da je pesma dostupna fanovima već dugo. Ovo je nova verzija sa Pitbullom, ali svesna sam da ima skroz novih pesama koje se bore za prvo mesto. Zaparavo juče sam kupila jedan singl koji ide ka prvom mestu.
   
  Da li si nekada slavila celu noć?
  Nikada nisam izdržala puna 24 časa, ali bilo je nekoliko puta kada sam bila blizu. Jednom se desilo baš pre nekoliko nedelja. Izašla sam sa sestrom i najboljom prijateljicom, koje su završavale sa ispitima, a klub je trebao da se zatvori u 3:30 pa smo mi otišle nešto posle 3. Taman što smo krenule kući, proćaskale smo sa nekoliko novinara. Kada sam opet pogledala na sat već je bilo 6:30. Klub je bio zatvoren, a sva svetla popaljena. Kako smo išle kući videle smo da ljudi idu na posao. To je definitivno bila "All Night Long" situacija.
    
  Promovišeš album po Evropi, uživaš li?
  Evo baš sam se vratila sa nastupa u Parizu, koji je bio odličan. Turneja po Evropi je bila veoma, veoma dobra. Moj problem je u pričanju, niko ne razume šta želim da kažem i osećam se izgubljeno. Ja kažem: 'Bonjour! Je m'appelle Alexandra Burke', a oni me iskuliraju. Ali čim najave pesmu "Bad Boys" publika poludi. Svi me podržavaju što je fantastično i zaista podržavaju "All Night Long".
   
  Da li te je ovo pripremilo za turneju po Americi?
  Ovo je definitivno bila priprema za Australiju, Aziju i Ameriku. Veoma je uzbudljivo, ali u isto vreme zastrašujuće. Imam tremu, ali imam osećaj kao da me baš to tera da idem dalje. 
   
  Da li je istina da radiš na novim pesmama za Američko izdanje albuma?
  Stalno radim na novim pesmama. Vratila sam se u studio sa RedOne-om, kao i jednim veoma talentovanim producentom i tekstopiscem Lukasom. Za mene proces snimanja ne staje, sve pesme mogu završiti na re-izdanju ili sledećem albumu. Trenutno se ništa ne zna tačno tako da za sada ništa ne mogu da potvrdim, samo mi dajte nekoliko meseci i sve će biti otkriveno. Treba mi vremena samo do avgusta.
   
  Priča se da ste ti i RedOne sada dobri prijatelji...
  On mi je kao član porodice. Previše je talentovan za svoje dobro. Njegov sluh za muziku je neverovatan, kao i njegov tim. Smislio je "Broken Heels" nakon razgovora od pet minuta, videvši kolike su mi štikle. Izašla sam sa njegovim timom u Švedskoj pre neki dan i videla sam koliko su svi vezani jedni za druge, mislim da je to ključ njegovog uspeha.
   
  Poznata si po tome da na TV-u imaš odlične nastupe, možemo li očekivati turneju u skorije vreme?
  Sledeće godine, definitivno! Pred kraj ove godine će biti objavljeni datumi. Večeras imam sastanak sa menadžmentom u vezi turneje. Imam neke odlične ideje i želim da to bude nešto što još niste videli. Zapamtite moje reči, sledeća godina će biti godina za turneju. 

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me